Home / Tips & Tricks / Wat is gellak precies en wat zijn de voordelen?

Wat is gellak precies en wat zijn de voordelen?

met Geen reacties

Tegenwoordig heb je een hoop verschillende termen als het om nagels gaat en wij kunnen ons voorstellen dat het soms enorm verwarrend kan zijn. Wist je namelijk al dat gellak en gelnagels niet hetzelfde zijn? Wat is dan precies het verschil? In de blogpost van vandaag gaan we je precies uitleggen wat gellak is, wat het verschil is, wat de voordelen zijn en nog veel meer!

Uitleg over gellak

Het is belangrijk om te benoemen dat gellak en gelnagels niet hetzelfde zijn. Als leek kan het soms overkomen dat dit hetzelfde is, omdat in beide gevallen sprake is van een gelachtige substantie die doormiddel van blootstellen aan UV uithardt. Bij gellak praten we echt over kleurtje op de nagels, ook wel gel polish genoemd, terwijl je met gelnagels de nagels kunt verlengen bijvoorbeeld. Echter kan je ook op gelnagels gellak dragen, net als dat je op acrylnagels een gellak kunt aanbrengen.

Gellak vs Nagellak

Zoals hierboven al is beschreven, zal je gellak moeten uitharden door middel van UV licht. Dit hoeft natuurlijk niet na het aanbrengen van gewone nagellak, die droogt aan de lucht. Het voordeel van gellak ten opzichte van gewone nagellak is dat het meteen droog is wanneer het onder de UV-lamp vandaan komt en is daarnaast ook steviger dan gewone nagellak. Het voordeel van normale nagellak is dat het minder tijd kost om aan te brengen en makkelijker te verwijderen is.

Gel vs Acryl

Het verschil tussen gel en acryl is dat je gel meteen lakt op de nagel en acryl moet je opbrengen met een penseel, die je eerst in poeder en daarna in vloeistof dipt. Benieuwd naar het verschil tussen gelnagels en acrylnagels? Lees dan onze blogpost om meer informatie hierover te vinden.

Waarom zou je voor gellak kiezen in plaats van gewone nagellak?

  • Gellak is veel steviger dan gewone nagellak;
  • Het blijft veel langer mooi;
  • Het groeit eraf in plaats van dat het slijt of bladdert;
  • Je bent misschien langer bezig met opbrengen en drogen maar aan de andere kant hoef je het minder vaak te doen, omdat het langer mooi blijft.

Kan je zelf een gellak manicure doen thuis?

Het antwoord is simpel: ja zeker! Wel heb je een aantal producten nodig om zelf een gellak manicure te doen thuis, namelijk: een UV-lamp, een base coat, een gellak kleurtje en een top coat. Daarnaast raden we ook aan om producten die je vaak tijdens een manicure met gewone nagellak ook zou gebruiken erbij te pakken: nagelriemolie, een bokkenpootje en een vijl.

Met alleen gellak is het vrijwel onmogelijk om de nagels te verlengen. Mocht je deze wens toch hebben, is het een goed idee om na te denken over het plaatsen van gelnagels of acrylnagels door een professional. Is verlenging niet noodzakelijk voor je en wil je gewoon mooi gelakte nagels waar je 2-4 weken niet naar om hoeft te kijken? Dan is gellak perfect.

Gellak verwijderen

Al eerder in deze post benoemde we dat normale nagellak makkelijker te verwijderen is. Dat komt omdat je gellak niet zomaar met aceton kunt verwijderen. Je zal hiervoor je gellak eraf moeten vijlen (met een gewone of elektrische vijl) of laten weken in aceton. Wil je weten hoe je zelf acryl nagels kunt verwijderen? Lees dan onze post waar Le Nguyen dit proces stap voor stap uitlegd. Ondanks dat acryl en gel nagels van elkaar verschillen, heeft het verwijderingsproces gelijkenissen.

Nagelbijten en Gellak?

We hebben dit punt al eens benoemd in een andere blogpost waarin we uitleggen hoe je van nagelbijten af kunt komen en dat is om als nagelbijter een gellak of een laagje acryl te dragen (of allebei!). Wanneer je mooie nagels hebt, ben je vaak geneigd om ervan af te blijven. Doordat je de acryl nagels met een mooi gellak voor een langer termijn laat opvullen, zal je uit eindelijk niet meer aan je eigen nagels gaan zitten. Zo kom je dus ook sneller van nagelbijten af. Wil je hier meer advies over? Dan kan je Chanvi Nailbar (Eigenaresse Le Nguyen is dé expert op het gebied van nagelbijten) contacten voor deze specifieke behandeling en het arrangement.

Waar kun je goede gellak kopen?

Zoek je een professionele gellak die mooi dekt, niet brokkelt en heel fijn lakt? Dan heb ik goed nieuws! Recentelijk heeft de eigenaresse van zowel Chanvi Nailbar als Acrylnagelcursus Le Nguyen haar eigen gelpolish lijn uitgebracht: Chanvi Gel Polish. Ze zijn te koop voor 13,95 incl. @chanvigelpolish en binnenkort zijn deze lakjes ook online via de website te koop dus hou de Instagram pagina goed in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de online lancering!

Geef een reactie

×

Hoi!

Welkom bij Acryl Nagel Cursus. Heb je een vraag? Stel je vraag via WhatsApp.

× Kan ik je helpen?