In de wereld van nagelverzorging worden tegenwoordig verschillende termen gebruikt, en we begrijpen dat het soms verwarrend kan zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat gellak en gelnagels niet hetzelfde zijn? Maar wat is dan precies het verschil? In deze blogpost gaan we je gedetailleerd uitleggen wat gellak is, hoe het verschilt van gelnagels, en wat de voordelen ervan zijn, en nog veel meer!


Uitleg over Gellak

Het is essentieel om te verduidelijken dat gellak en gelnagels twee verschillende zaken zijn. Voor beginners kan het verwarrend lijken, omdat beide gelachtige substanties UV-licht nodig hebben om uit te harden. Gellak, ook wel gel polish genoemd, is bedoeld om kleur aan je nagels toe te voegen, terwijl gelnagels gebruikt kunnen worden om de nagels te verlengen, bijvoorbeeld. Het is echter ook mogelijk om gellak op gelnagels aan te brengen, net zoals je gellak op acrylnagels kunt gebruiken.

Gellak versus Gewone Nagellak

Zoals eerder vermeld, moet gellak uitharden onder UV-licht, terwijl gewone nagellak gewoon aan de lucht droogt. Het voordeel van gellak ten opzichte van gewone nagellak is dat het direct droog is zodra het onder de UV-lamp vandaan komt en bovendien duurzamer is dan gewone nagellak. Aan de andere kant kost gewone nagellak minder tijd om aan te brengen en is het gemakkelijker te verwijderen.

Gel vs Acryl

Het onderscheid tussen gel en acryl zit hem in de toepassing. Bij gel breng je het direct aan op de nagel, terwijl je bij acryl een penseel gebruikt dat je eerst in poeder en vervolgens in vloeistof dompelt.

Waarom zou je voor gellak kiezen in plaats van gewone nagellak?

  • Duurzaamheid: Gellak is aanzienlijk steviger en blijft veel langer mooi.
  • Groeit uit: In plaats van te slijten of te bladderen, groeit gellak gewoon uit.
  • Minder frequentie: Hoewel het misschien wat meer tijd kost om aan te brengen en te drogen, hoef je het minder vaak te doen vanwege de langdurige resultaten.

Kan je zelf een gellak manicure doen thuis?

Zeker, je kunt zelf een gellak manicure thuis doen. Je hebt enkele producten nodig, waaronder een UV-lamp, een base coat, een gellak kleurtje en een top coat. Daarnaast zijn producten zoals nagelriemolie, een bokkenpootje en een vijl handig om bij de hand te hebben, net als je zou doen tijdens een manicure met gewone nagellak.

Het is belangrijk op te merken dat gellak op zichzelf meestal niet wordt gebruikt om nagels te verlengen. Als je je nagels wilt verlengen, kun je overwegen om professionele gelnagels of acrylnagels te laten plaatsen door een specialist. Als nagelverlenging niet nodig is en je gewoon mooie gelakte nagels wilt die 2-4 weken meegaan, dan is gellak de perfecte keuze.

Gellak verwijderen

Al eerder in deze post benoemde we dat normale nagellak makkelijker te verwijderen is. Dat komt omdat je gellak niet zomaar met aceton kunt verwijderen. Je zal hiervoor je gellak eraf moeten vijlen (met een gewone of elektrische vijl) of laten weken in aceton. Wil je weten hoe je zelf acryl nagels kunt verwijderen? Lees dan onze post waar Le Nguyen dit proces stap voor stap uitlegd. Ondanks dat acryl en gel nagels van elkaar verschillen, heeft het verwijderingsproces gelijkenissen.

Nagelbijten en Gellak?

We hebben dit punt al eens benoemd in een andere blogpost waarin we uitleggen hoe je van nagelbijten af kunt komen en dat is om als nagelbijter een gellak of een laagje acryl te dragen (of allebei!). Wanneer je mooie nagels hebt, ben je vaak geneigd om ervan af te blijven. Doordat je de acryl nagels met een mooi gellak voor een langer termijn laat opvullen, zal je uit eindelijk niet meer aan je eigen nagels gaan zitten. Zo kom je dus ook sneller van nagelbijten af. Wil je hier meer advies over? Dan kan je Chanvi Nailbar (Eigenaresse Le Nguyen is dé expert op het gebied van nagelbijten) contacten voor deze specifieke behandeling en het arrangement.

Waar kun je goede gellak kopen?

Zoek je een professionele gellak die mooi dekt, niet brokkelt en heel fijn lakt? Dan heb ik goed nieuws! Recentelijk heeft de eigenaresse van zowel Chanvi Nailbar als Acrylnagelcursus Le Nguyen haar eigen gelpolish lijn uitgebracht: Chanvi Gel Polish. Ze zijn te koop voor 13,95 incl. @chanvigelpolish en binnenkort zijn deze lakjes ook online via de website te koop dus hou de Instagram pagina goed in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de online lancering!

×

Hoi!

Welkom bij Acryl Nagel Cursus. Stel je vraag via WhatsApp.

×