Nagellak is een fantastische manier om je nagels een stijlvolle look te geven, en met de beschikbaarheid van verschillende kleuren is er voor elk humeur en elke gelegenheid wel een geschikte tint. Maar als het op nagellak aankomt, zijn er twee veelvoorkomende keuzes: gelpolish en gewone nagellak. Wat is het verschil tussen deze twee? Waarom kiezen sommige mensen voor gelpolish terwijl anderen de voorkeur geven aan gewone nagellak? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kenmerken van beide opties en ontdekken welke het beste bij jou past.

Gelpolish: Duurzaamheid en Glans

Een van de meest opvallende verschillen tussen gelpolish en gewone nagellak is de duurzaamheid. Gelpolish staat bekend om zijn langdurige eigenschappen, waardoor het langer op je nagels blijft zitten dan gewone nagellak. Dit komt door de toevoeging van gel aan de nagellak, wat zorgt voor een stevige en langhoudende afwerking. Terwijl gewone nagellak meestal ongeveer 7 dagen meegaat voordat het begint te chippen, kan gelpolish tot wel 2, 3, of zelfs 4 weken mooi op je nagels blijven zitten, afhankelijk van de kwaliteit en de toepassing.

Gelpolish met en zonder UV Lamp

Er zijn verschillende soorten gelpolish op de markt, en sommige vereisen het gebruik van een UV-lamp voor uitharding. Deze lampen zorgen ervoor dat elke laag gelpolish goed uithardt, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Bij het aanbrengen van gelpolish met een UV-lamp zijn een basecoat en topcoat ook essentieel, en beide lagen moeten worden uitgehard met de speciale lamp. Meestal vereist gelpolish met UV-lamp twee lagen voor een goede dekking.

Echter, in de afgelopen jaren is er ook gelpolish ontwikkeld die zonder UV-lamp kan worden aangebracht. Deze varianten kunnen vergelijkbare resultaten opleveren als de UV-variant, mits ze correct worden toegepast. Ze kunnen ook tot wel 2 weken blijven zitten. Het voordeel van gelpolish zonder UV-lamp is de kostenbesparing, omdat je geen speciale lamp hoeft aan te schaffen, en het aanbrengen gaat vaak sneller.

Tips om Gelpolish Langer te Laten Zitten

Als je wilt dat je gelpolish nog langer blijft zitten, zijn hier enkele handige tips:

  1. Maak je nagels voorzichtig ruw met een nagelvijl om de hechting van de lak te verbeteren.
  2. Breng de gelpolish in dunne lagen aan voor een langere houdbaarheid.
  3. Vergeet niet om de voorkant van je nagels tijdens het aanbrengen mee te nemen om chips te voorkomen.

Gewone Nagellak: Keuze en Vernieuwing

Gewone nagellak is misschien niet zo langdurig als gelpolish, maar het heeft zijn eigen voordelen. Een van de grootste voordelen is de overvloed aan kleuren en keuzes. Van natuurlijke nude tinten tot helder rood of opvallend blauw, gewone nagellak biedt een schijnbaar eindeloze variëteit aan kleuren om uit te kiezen. Bovendien kun je met gewone nagellak gemakkelijk van kleur veranderen wanneer je maar wilt, zonder de noodzaak van speciale verwijderingsprocedures.

Conclusie

Het verschil tussen gelpolish en gewone nagellak komt neer op duurzaamheid en keuze. Gelpolish biedt een langdurige glans en blijft langer zitten, terwijl gewone nagellak een breed scala aan kleuren en gemakkelijke vernieuwing biedt. Welke je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en levensstijl. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en kunnen je nagels prachtig versieren.

Ongeacht welke je kiest, zorg ervoor dat je geniet van het proces van het stylen van je nagels en het experimenteren met verschillende kleuren en looks. Nagellak is een leuke en creatieve manier om je persoonlijke stijl uit te drukken en je nagels te laten schitteren.

×

Hoi!

Welkom bij Acryl Nagel Cursus. Stel je vraag via WhatsApp.

×