Home / Acryl Nagels / Makkelijk zelf acryl nagels verwijderen in deze 6 stappen

Makkelijk zelf acryl nagels verwijderen in deze 6 stappen

met Geen reacties

Hoewel het beter is om je acryl nagels te laten verwijderen door een professional, komen er wel eens situaties voor dat dit niet mogelijk is (denk aan COVID en dat alle nagelsalons dicht waren bijvoorbeeld). Er is maar één optie: zelf de acryl nagels verwijderen, thuis. Maar hoe doe je dit? Gelukkig wilt Le van Chanvi Nailbar haar tips om je acryl nagels gemakkelijk zelf te verwijderen zonder ze al te veel te beschadigen met ons delen!

Normaal zou ik aanraden om je acryl nagels niet zelf te verwijderen, omdat het je eigen nagels gemakkelijk kan beschadigen. Maar als er echt geen mogelijkheid is om dit door een professional te laten doen, én omdat het slecht is voor je eigen nagels om rond te lopen met 5+ weken oude acryl nagels, is het beter om de acryl nagels er zelf af te halen.

Laten we eerst uitleggen waarom het niet gezond is om de acryl nagels langer dan 5 weken te dragen. Le legt het als volgt uit: “Normaal ga je elke 3 á 4 weken naar de nagelsalon. In deze 4 weken groeien je natuurlijke nagels, dus dit betekent dat je wat uitgroei hebt. Daarnaast stoot je in die 3 á 4 weken waarschijnlijk af en toe je nagels en hoewel dit geen groot probleem is, is het wel normaal dat dit luchtbelletje veroorzaakt tussen je natuurlijke nagel en de acryl laag. Als er lucht onder je acrylnagel komt, dan bestaat de mogelijkheid dat er ook vocht komt. Nu begint het riskant te worden omdat dit vocht infecties kan veroorzaken.”

Het kan beginnen met een kleine infectie, maar dit kan zich ontwikkelen tot iets gevaarlijks voor je algehele gezondheid. Heb je dus echt geen mogelijkheid om de acryl nagels professioneel te laten verwijderen, haal ze er dan na maximaal 5 weken zelf vanaf. Als je de acryl nagels langer dan 5 weken draagt, neemt de kans op het krijgen van een infectie toe.

Maar nu komen we terecht bij de vraag: hoe kan ik zelf acryl nagels verwijderen? Le heeft heel precies, stap voor stap, uitgelegd hoe je dit zelf kan doen zonder je nagels te veel te beschadigen. Deze stappen gaan we samen doorlopen!

Wat heb je nodig?

Makkelijk zelf acryl nagels verwijderen in deze 6 stappen

Er bestaat een mogelijkheid dat je via je eigen nagelsalon aan de benodigde producten kan komen, maar deze zijn ook verkrijgbaar bij de plaatselijke drogisterij. De producten die je nodig hebt, zijn de volgende:

  • Nagelvijl: je hebt er een nodig met een korrel van 100-180.
  • Aceton: koop er een met het hoogste percentage aceton om de wachttijd te verkorten (hoe minder aceton, hoe langer het afweken duurt)
  • Bokkenpootje
  • Klein bakje om je nagels in te weken: pas op met plastic, omdat aceton plastic containers kan smelten
  • Wattenschijfjes
  • Buffer vijl
  • Nagelolie
  • Oude placemat of handdoek
  • Handschoenen (dit is niet nodig maar kan je gebruiken als je dit fijner vindt)

Acryl nagels verwijderen

Stap 1

Leg een oude placemat of handdoek neer die vuil of vlekken mag krijgen. Het gaat stoffig worden door het vijlen en als je wat aceton morst, kan deze vlekken achterlaten. Dus werk voorzichtig en met iets onder je handen om zeker te zijn.

De eerste stap is om de acryl nagels korter te vijlen als je lange nagels hebt. Gebruik hiervoor de 100-180 vijl. Door je nagels korter te vijlen, wordt het proces van het weken in aceton verkort. Bovendien zullen je nagels waarschijnlijk dun zijn, daarom is het beter om ze in te korten voordat je ze in aceton laat weken om te voorkomen dat ze daarna breken of scheuren.

Stap 2

De tweede stap is het eraf vijlen van de gellak. Om dit te verwijderen, moet je wat harder met de vijl op je gellak duwen. Neem de tijd om dit te doen, want alle gellak moet worden verwijderd om daarna het onderliggende acryl te kunnen verwijderen. Vijl totdat je geen gellak meer ziet, oftewel, tot je de acryl laag ziet.

De gellak wordt niet verwijderd door aceton, daarom moet je eerst de gellaag verwijderen om het acryl te kunnen verwijderen. Deze stap kan best een tijdje duren dus ik raad aan om een muziekje op te zetten of eventueel tegelijkertijd een serie te kijken om je bezig te houden.

Stap 3

Nu is het tijd om je nagels in de aceton te laten weken. Het hangt af van hoe sterk je aceton is, maar dit duurt minstens 20 minuten als je 100% aceton hebt en rond de 1-2 uur met elke andere aceton (de drogisterij verkoopt meestal alleen aceton met een lager percentage en dat betekent dus dat het langer duurt). Begin met één hand, want als het acryl eenmaal gesmolten is, moet je het snel verwijderen anders wordt het weer hard en moet je opnieuw gaan weken.

Stap 4

Als je met je hand minimaal 20 minuten, maar waarschijnlijk langer, in de aceton hebt geweekt, zal de acryl laag gesmolten zijn en voelt het een beetje aan als slijm. Pak het bokkenpootje erbij en duw langzaam de acryl laag van je nagels. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet herhalen om al het acryl van de nagels te krijgen. Maak je overigens geen zorgen als er nog een beetje acryl op de nagels zit, want dat gaan we er later vanaf vijlen. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk acryl te verwijderen. Nu je de ene hand gedaan hebt, is het tijd om precies hetzelfde met de andere hand te doen.

Stap 5

Het meeste acryl is nu weg en om ervoor te zorgen dat we al het acryl verwijderen, is het tijd om het buffer vijl te gebruiken. De Buffer vijl heeft 4 verschillende kanten en je wilt er zeker van zijn dat je degene gebruikt met de minste korrel. Je eigen nagels zijn nu zwak, dus je wilt niet met een ruwe vijl aan de slag gaan! De vijl de we net gebruikte om de gellak eraf te vijlen is bijvoorbeeld veel te ruw hiervoor.

Zorg er ook voor dat je niet te hard drukt, maar borstel gewoon licht over de nagels om ze te polijsten. Op deze manier verwijder je alle kleine stukjes acryl en andere kleine oneffenheden.

Stap 6

Aceton werkt erg uitdrogend, dus je nagels zullen na dit proces droog aanvoelen. Daarom is het belangrijk om nagelolie te gebruiken. Je kunt dit een paar keer per dag gebruiken als je wilt en zorg ervoor dat je het de eerste 2 weken minstens eenmaal per dag doet. Bovendien kunnen je vingers/handen ook wat droog aanvoelen nadat ze in de aceton hebben geweekt. Gebruik een lekkere handcrème (of eventueel body lotion als je geen handcrème in huis hebt) om je handen te hydrateren.

Je kunt je nagels een pauze geven van nagellak, maar als je een nagelversterker wilt gebruiken, is dat helemaal prima. Het is geen noodzaak, maar het is ook niet slecht voor je nagels. Het kan fijn zijn om dit te doen zodat je eigen nagels wat sterker aanvoelen.

Dat is het! Zo kan je makkelijk zelf acryl nagels verwijderen. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan in de comments!

Geef een reactie

×

Hoi!

Welkom bij Acryl Nagel Cursus. Heb je een vraag? Stel je vraag via WhatsApp.

× Kan ik je helpen?