Home / Trends / Wat zijn Babyboom nagels en is het een trend?

Wat zijn Babyboom nagels en is het een trend?

met Geen reacties

Wel eens mensen over babyboom horen praten? Ik wel, maar ik dacht dat het dan ging over mensen die geboren zijn na de Tweede Wereldoorlog en had geen idee dat babyboom nagels ook een ding waren. Misschien ben jij wel net zoals ik en vraag je je nu af wat babyboom nagels nu weer zijn? Deze post is voor jou! Je vindt hier meer informatie over wat zijn babyboom nagels nu eigenlijk, waarom het babyboom nagels heet, de voordelen en daarnaast ook nog voorbeelden!

Wat zijn Babyboom Nagels?

Babyboom nagels en French manicure (scherpe, witte rand ofwel de smile line) lijken best op elkaar, toch? Een belangrijk verschil tussen de French manicure en de babyboom nagels is dat er bij de babyboom nails geen strakke smile line is. Er is dus geen scherpe scheiding tussen het nagelbed en de witte vrije rand van de nagel. Bij de babyboom nagelstyling techniek laat je de kleur van het nagelbed overlopen in de vrije rand. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Sommige mensen vinden de scherpe smile line bij gelnagels met French manicure te strak. Dit probleem vermijd je door voor babyboom nagels te kiezen.

De babyboom nagels worden daarom ook wel ‘Frenche ombre’ of ‘French fade’ genoemd. Ze hebben in principe hetzelfde transparante/lichtroze nagelbed en de witte tip, maar de lichtroze kleur loopt langzaam over in wit. Bovendien is het ook mogelijk te spelen met toffe nailart, dus babyboom nagels hoeven helemaal niet simpel te zijn!

Waarom heet het Babyboom Nagels?

Waar komt deze benaming eigenlijk vandaan? Waarom heet het Babyboom nagels? Dit zijn vragen die ik mijzelf ook stelde toen ik over deze nagels hoorde. Je kent misschien de benaming ‘babyboom’ wel, hiermee wordt de de geboortegolf die in veel West-Europese landen en de Verenigde Staten optrad vlak na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog bedoelt. De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als babyboomers.

Babyboom nagels zijn een verwijzing naar die tijd, omdat witte nagels in de jaren 60 de trend waren en de Babyboom nagels geïnspireerd zijn op die trend.

Voordelen van Babyboom Nagels

  • Rustige, natuurlijke uitstraling
  • Het ziet er chic uit
  • Past bij elke outfit
  • Uitgroei valt minder op

Voorbeelden van Babyboom Nagels

Ook bij Chanvi Nailbar zetten wij regelmatig Babyboom nagels en deze zien er als volgt uit:

Daarnaast kan je ook Babyboom nagels combineren met nailart, glitters, etc. zoals je hier kan zien:

104219957 270874464163849 5203480445378359076 n1

Wat vind jij van deze nagels? Zou je ze zelf ook willen of ga je liever voor een ander vrolijk nagel design? Let het ons weten in de comments!

Geef een antwoord

×

Hoi!

Welkom bij Acryl Nagel Cursus. Heb je een vraag? Stel je vraag via WhatsApp.

× Kan ik je helpen?